MIDI van a tot z :

MIDI is een code-taal waarmee instrumenten, die deze taal verstaan, mekaar kunnen vertellen wat er dient te gebeuren. Een beetje zoals bij morse met het S.O.S. Uiteraard is MIDI uitgebreider dan morse, waardoor de mogelijkheden ook ruimer zijn. Hoe en wat deze precies kunnen dat kom je te weten in dit lespakket.

Inhoud :

Deze cursus heeft geen vastomlijnde inhoud. De leerstof wordt op aanvraag en overeenkomst samengesteld, gevormd door één of meerder hoofdpunten uit onderstaande lijst. De reden hiervoor is dat de vraag veelal te gevarieerd is om een standaard cursus samen te stellen die voor iedereen interessant genoeg is. Ja, MIDI is een prachtige taal als je ze eenmaal beheerst, maar om ze te leren blijft enigzins saai. Daarom tonen we het hele aanbod waaruit ieder zijn pakket kan samenstellen. De cursus verloopt dus individueel en wordt afgestemd op de apparatuur en/of software van de cursist en uiteraard het budget en de tijd die ter beschikking is.

MIDI cursus

Praktisch :

Opgelet bepaalde punten kunnen enkel behandeld worden indien de apparatuur dit toelaat. Zo worden sommige MIDI codes enkel erkend door opname apparaten, andere enkel door klankmodules. Het is de bedoeling dat de werking wordt verklaard op de toestellen die gebruikt worden door de cursist. Waar mogelijk zal onze setup dienst doen, enkel om praktische zaken te vereenvoudigen.

Per lesuur 25 Euro met een minimum van drie uur per les.Inschrijving op de contact pagina.

Exclusief : System-Exclusive.

Op aanvraag kunnen specifieke MIDI-controllers met onze hulp geprogrammeerd worden.
Bij de aanvraag dient een copy van al de benodigde MIDI commando's (System-Exclusive etc.) in een duidelijk leesbaar tekst file doorgemaild te worden, ook de vereiste software en manuals van de MIDI-controller. Daarmee wordt de benodigde setup aangemaakt die bij afwerking onder toezicht en verantwoordelijkheid van de aanvrager in de MIDI-controller wordt overgebracht. Een afgesproken kostprijs met voorschot wordt bepaald afhankelijk van het aantal te programmeren commando's en de moeilijkheidsgraad.