Synthesizer cursus toebehoren...

Het boek "Synthesizers Deel 1".

Bij de cursus synthesizertechniek behoort het boek "Synthesizers Deel 1". Enkele bladzijden daarvan kan je hier in PDF-formaat bekijken en bewaren. De inhoud van het boek vind je hier mooi opgesomd. Een afzonderlijke aanschaf is mogelijk na betaling van 35 Euro kostprijs, exclusief verzendkosten. Opgelet nieuwe verzendingskosten : voor België 8 Euro, Nederland 10 Euro (... Europa één po(s)t nat).
Bestelling via de contact pagina.

Software bij de synthesizer cursus.

De synthesizer cursus wordt zoveel mogelijk auditief en visueel bijgebracht met o.a. zelf ontwikkelde software waarvan hier een schermafdruk. Deze software is in de prijs van de cursus synthesizer en/of klanktechniek inbegrepen. Een afzonderlijke aanschaf is niet mogelijk.

Onze ervaring.

Dertig jaar ervaring met diverse synthesizer types : (wij zelf op één van onze eerste concerten).

Modulaire systemen zoals Roland System 100M, Moog Modular, Doepfer, EEF, Nord Modular G2.
Synthesizer Roland Jupiter 4, Jupiter 8, Juno 106, Yamaha DX 7, SY 99, ANX1.
Synthesizer modules Yamaha MU 128, TX 802, TG 77, VL-70.
Vocoders Roland VP 330, Korg VC 10, Yamaha PLG 100 VH.
Rhythm Composer Roland TR 808, TR 909, Yamaha RX 5.
Diverse software in gebruik : Ableton, Logic Audio, SoundDiver, SynthEdit, Cool Edit Pro, Reaktor 5, FM8, enzomeer.

Een eeuwige stijgende toon ... (afspelen in loop of herhaling) dit eenvoudige voorbeeldje is voor velen een grote verrassing in de zin van 'hoe is dat mogelijk' ? Wel, hoe dit werkt en hoe ook jij dit soort special effects kan opmaken word je volledig uitgelegd en aangeleerd.
Opgelet, zoals vermeld dient deze sample in een lus afgespeeld te worden, waarbij de herhalingen niet verstoord mogen worden door bewegende onderdelen van de software. Zoniet zal de lus niet perfect uitgevoerd worden en het effect fouten vertonen.
Jungle Sounds, een stukje uit een geluidscollage door ons gemaakt op het Roland System 100 M.
Al deze sounds zijn enkel afkomstig van het modulaire systeem, hierboven afgebeeld. De opname gebeurde in 'één take' waarbij enkel een galmveer werd toegevoegd (rechtsboven op de foto). Alles, toen nog, compleet analoog, niets gesampeld.

Wil jij ook zo'n geluiden kunnen nabootsen ?
'Ja graag, maar ik heb geen modulaire synthesizer ?'.
Geen probleem er bestaan voldoende softwarematige systemen die toelaten om dit te doen.
We leren je de mogelijkheden van elk type synthesizer, modulaire, compacte, analoge, digitale, hardware en/of software. Zo tonen we je aan, dat ook in de 21'ste eeuw synthesizers, zowel hardware als software synths, nog steeds zijn opgebouwd uit dezelfde basis elementen : modules. Daarna gaan we onze eigen softsynth samen stellen om alzo een systeem te creëren waarmee ieder gewenst geluid of klank te maken is. Zodoende leer je niet enkel hoe synthesizers werken, maar ook uit welke elementen ze bestaan. Zo kan je zelf gaan bepalen welke mogelijkheden er in het voor jou ideale toestel aanwezig moeten zijn. Gedaan met de zoveelste miskoop op een markt waar de wildgroei voornamelijk heerst door onkunde van de aankopers. Wel ja, een ongezouten mening maar... 90% van de deelnemers kopen na afloop van onze cursus een ander toestel. Is die mening dan overdreven ?

Ons DX7 tijdschrift nu niet meer verkrijgbaar, tenzij enkele uitgaven in PDF formaat bij onze vriendelijke buurman...
De Recording Studio uiteraard... voor opnames, maar ook voor leut en gezelligheid.